Pàgina d'inici > notícies > Aiguaviva opina (02/2010)

Aiguaviva opina (02/2010)

28/02/2010
Anuncis
 1. Maricel
  10/02/2010 a les 20:54

  Aprofitaré aquest nou espai per felicitar a l’Ajuntament per deixar que la gent utilitzi i es conecti a internet de manera gratuita amb els ordinadors del polivalent. Ara només faltaria una impressora per fer els treballs, encara que s’hagués de pagar alguna cosa.

 2. Jordi
  11/02/2010 a les 08:19

  Home, gratuit no ho és, el que passa és que ho paguem entre tots els veïns. I també de tots els veïns surten els diners de les subvencions que es donen per esmorzars d’hivern, xocolatades, calçotades, botifarrades, i moltes altres festes varies.
  Una cosa és que l’ajuntament subvencioni algunes coses, i una altre que subvencioni una activitat cada 15 dies a les que sempre van els mateixos, però que paguem entre tots, també els que per motius d’edat, distància, o el que sigui, no hi van.

 3. xullero
  11/02/2010 a les 17:53

  Si Jordi, estic amb tu !

  I encara diria més, no m’agrada que es paguin coses amb els meus diners! Que s’han pensat!

  – Com que no tinc fills no vull que es donin subvencions a l’AMPA! Sempre són els mateixos nens….
  – Com que no m’agrada la música i les sardanes no vull que es donin subvencions per la Festa Major! Sempre hi van els mateixos i a més gent de fora i tot!…
  – Tampoc vull que es facin concerts de música clàssica, no m’agrada….
  – Com que no tinc empresa no vull que es pagui amb els meus diners l’enllumenat del polígon…
  – No m’agrada disfressar-me i no vull que es gastin els diners de tots els veïns en la festa de Carnestoltes….
  – Com que no sé llegir ni surto mai a les fotos no vull cap revista ni cap web municipal pagada amb els meus diners…
  – Si es fa malbé l’asfalt del teu carrer no vull que es repari amb els meus diners, sempre hi passeu els mateixos!….
  – Odio les castanyes, perque s’han de pagar la castanyada amb els diners de tothom….
  – No m’agraden els focs d’artifici, per tant, no vull que es pagui amb els meus diners la festa de Sant Joan….
  – No vull que es donin subvencions als aturats, jo ja tinc feina….
  – ………
  – ………
  – No m’agrada viure en societat ! que cadascú es pagui lo seu …

  Ara seriosament, pel que tinc estès, l’esmorzar d’hivern es financia amb un sorteig que fan, i en la resta de menjars populars cada assistent paga el seu tiquet (si més no a les que he anat), no es fan a base de subvencions.
  Que cada 15 dies hi ha una activitat (crec que no s’hi arriba ni de lluny), trobo que encara és massa poc, tant de bo n’hi hagués una cada setmana. (aprofito per agrair a la gent que ho fa possible la seva dedicació per oferir-me aquestes activitats)
  Que sempre hi van els mateixos? És culpa dels que hi van? Crec que tothom te la llibertat d’anar-hi o no.
  Motius d’edat? Aquest any s’han ofert activitats per gent de totes les edats, i han assistit mainada, adults i gent gran a les mateixes, o no?
  Distància? Si vius a Suècia potser si que et queda lluny per assistir a la festa de la xulla, a una sortida en bicicleta, o venir a veure un concert, exposició…, sinó, no hi veig l’inconvenient…

 4. @@@
  11/02/2010 a les 21:46

  Alguien podria publicar que subvenciones han recibido las diferentes asociaciones de este pueblo, este último año?

  Ampa, associació de dones, associació cultural, amics del quad, caçadors y por último la comissio de festes . (creo que no me dejo ninguna)

 5. Jordi
  11/02/2010 a les 22:06

  @@@, has pensat el mateix que jo. Seria molt interessant saber de quants milers d’euros estem parlant.

  Però els que saben això són els partits polítics, i no crec que cap d’ells vulgui donar les dades, tots tenen entitats properes.

  No dic que s’hagin de treure totes les ajudes o festes, el que si demano és una racionalització de la despesa pública. Però per poder entrar en detalls, necessitaríem tenir les dades que demana @@@. Quant diners es van donar en subvencions l’any 2009 ?

 6. Montse
  12/02/2010 a les 00:05

  Pel que tinc entes tot aixo s’aprova publicament en els plens (algu que hi hagi anat que ens ho confirmi), en el paper de l’ordre del dia que rebem a casa sempre es posen, per tant Jordi y @@@ ho teniu molt fàcil, aneu als plens. A part, heu anat al’ajuntament a cunsultar-ho en lloc de criticar? algunes actes estan a la web municipal.
  M’agradaria saber que teniu contra les asociacions del poble, nno se l’import total de les subvencions pero segur que es ridicul (si treus la festa major que crec que es intocable i l’ha de pagar l’ajuntament, despres criticareu que no es fan activitats al poble.
  @@@, per les actes i ordres del dia que he vist,t’has deixat el consorci de la Crosa, l’Oncolliga, Mifas, Associacio contra el cancer, el grup de carnestoltes “La mar de macas”,pltaforma per la llengua etc. Segons vosaltres tampoc tenen dret a subvencions?
  Estic amb tu xullero (encara que potser siguis massa ironic), jo tambe felicito als que fan alguna cosa (que no sigui criticar) pel poble.

 7. cultural
  12/02/2010 a les 20:20

  Hola a tothom, soc un membre de l’associació cultural i aquestes són les activitats que em fet aquest últim any la nova junta i les subvencions que hem rebut.

  recollida d’herbes + esmorzar gratuït…..subvenció “0”
  taller de ratafia ……………………subvenció “0”
  entrega del premi a la millor ratafia…..subvenció “0”
  bicicletada + esmorzar………………..subvenció “0”
  botiferrada final copa del rei…………subvenció “0”
  xerrada sobre el mon dels bolets……….subvenció “180”euros

 8. Jordi
  13/02/2010 a les 00:06

  Montse, m’hauria agradat molt fer el que tu dius i consultar les actes, però malauradament l’ajuntament les va retirar i només es poden consultar les darreres de l’any.

  Cultural, si realment ets de l’entitat que dius que ets, i tens tantes dades, sembla poc creible que oblidis que la teva associació ha rebut més diners dels que dius. Pots mirar el punt 13 del ple del dia 30 d’abril ?

  Repeteixo que no demano que s’eliminin la totalitat de les ajudes, simplement racionalitzar-les. Sóc partidari del liberalisme econòmic, també en els ajuntaments.

  Mireu, hi han dos opcions. Una, seria mantenir els impostos i gastar milers i milers d’euros en subvencions per fer les festes als de sempre, i l’altre baixar els impostos subvencionant menys. Amb la segona opció hi guanyaríem tots per igual.

 9. marge
  13/02/2010 a les 09:27

  Jo només vull agrair a totes les associacions que fan possible que es realitzin totes aquestes activitats al poble. Se molt bé que darrera de cada activitat hi ha un esforç i un treball de varis dies.

  Moltes gràcies.

 10. 13/02/2010 a les 10:04

  Jordi, trobo molt interessant el debat que has iniciat, i estic segurs que molts al poble opinen com tu. Hi han coses que has dit a altres escrits amb les que podríem estar d’acord, però en aquesta no coincidim.

  Tu parles de dos opcions, baixar impostos o malbaratar els diners públics, però t’oblides d’una tercera. Gestionar bé els diner i invertir-los en coses productives. Podríem parlar del tema de les subvencions, però també es gasten molts diners en altres coses, (com això de fer 2 camps de futbol), que podrien invertir-se millor. Una opció… un pavelló esportiu. Amb un pavelló, es donaria suport a les entitats, doncs tindrien més instal•lacions a on poder fer activitats, i a més es fomentaria la creació d’altres associacions de caire esportiu.

  En resum, mantenir la pressió fiscal, reduir la despesa ordinària, racionalitzar les inversions i concentrar esforços en allò que més falta fa al poble.

 11. Elena
  13/02/2010 a les 11:13

  El tema de l’esport al poble és realment penós. Hem de portar els nostres nens i nenes a Girona, Fornells, Vilablareix, Riudellots, Salt… per que puguin fer esport, però al poble no poden fer res durant tot el curs, ni tan sols a l’escola tenen unes instal•lacions mínimes. A més el nombre de nens creix any rera any, i aquests nens o bé no faran esport o bé hauran d’anar fora, sense que al poble es doni cap opció.

 12. cultural
  13/02/2010 a les 17:38

  jordi he dit la junta actual.

  Si, que a la calçotada, l’ajuntament va col.laborar posant el castell inflable, que em sembla que van ser 250 o 300 euros, però com que la qüestió és criticar posa’ls allà on vulguis, segueixo pensant que és una quantitat petita per les moltes activitats que s’han fet.

  I també apofito per donar les gràcies a tota la gent que col.labora per poder fer possible les diferents activitats i a tota la gent que assisteix a les mateixes, que cada vegada són més.

 13. Jordi
  14/02/2010 a les 12:51

  Cultural, no es tracta de criticar, es tracta de veure les coses des d’un altre punt de vista.

  David, com sou aquests idealistes, crec que aquest idealisme teu ja et va portar problemes quan eres regidor a Salt. Jo prefereixo el realisme, i el realisme diu que la gran majoria de la gent, per no dir tots, van a la seva, i per tant m’estimo més que no utilitzin els meus diners per defensar els seus interessos. A més, és difícil parlar de racionalitat econòmica amb els polítics que tenim. Creus que aquests que manen ara podrien fer-ho? vols que et recordi els teus propis escrits? camps de futbol a parells, entitats fantasmes per no aprovar ordenances de taxes, polivalents que són un pou sense fons… i l’oposició? un embolicat en temes legals per temes de peles i un altre més preocupat pels interessos del seu negoci que pels interessos del poble. Ningú t’ha explicat les coses que es van dir de tu quan vas fer treure els cotxes de la vorera del Suma?

  Entenc que defenseu els vostres interessos, però penseu que la majoria de gent empadronada a aquest poble, exceptuant una o dos activitats, no van a cap altre de les coses que es fan, i per tant aquesta gent tenim dret a qüestionar la utilització que es fa dels nostres diners.

 14. Oll
  14/02/2010 a les 18:04

  En part en Jordi no va del tot desencaminat. Vivim a un poble curiós, poc més de 700 habitant i 4 partits polítics i tot per protagonismes personals. I amb les entitats passa el mateix, Comissió de festes, Associació Cultural, Associació de dones… fent camidades, xulles, botifarrades, xerrades… tots fan de tot, però per separat. Si de veritat el seu interès és el poble, i no el protagonisme personal dels respectius presidents, per què no s’ajunten en una única entitat i sumen esforços?

 15. Manu
  25/02/2010 a les 19:02

  Ahora que esta tan de moda eso del derecho a decidir y la participación ciudadana me gustaria plantear un tema.

  La urbanización de Can Jordi esta dividida entre dos pueblos, Aiguaviva y Riudellots de la Selva. Eso hace que unos vecinos de esta urbanización (los que pertenecen a Riudellots) dispongan de buenas instalaciones deportivas, buenas escuelas, buenos servicios para los mayores, etc etc etc, y otros (los que pertenecemos a Aiguaviva)no tengamos nada de todo eso. Ademas Can Jordi esta mucho mas cerca del pueblo de Riudellots que del de Aiguaviva. Por todo lo ello, propongo que se realice una consulta popular entre los vecinos de Can Jordi que pertenecemos a Aiguaviva para votar si queremos seguir siendo de este pueblo, o preferimos pasar a ser de Riudellots, y que el ayuntamiento asuma el resultado.
  La consulta podria hacerse tambien el dia 25 de abril, os aseguro que en Can Jordi la participación seria muy pero que muy alta.

 16. JOAN
  27/02/2010 a les 20:38

  Doncs “por todo lo ello” ja podeu demanar la independència de Can Jordi. Per part meva ja els la podem donar i ja de pasada, començar a donar exemple als de Madrid del poc que costa donar la independència a un poble que no esta content de ser el que es.

 1. No trackbacks yet.
Els comentaris estan tancats.
%d bloggers like this: